Menu
0
Unieke cadeautjes, met liefde gemaakt
Met zorg en aandacht verpakt
Voor jezelf, of voor een ander!
03Jul2024
De Blauwvingerdagen zijn begonnen!

De Blauwvingerdagen zijn begonnen!

Door: Merel WillemsenReacties: 0

De Blauwvingerdagen zijn weer begonnen in Zwolle!

Hoewel er vandaag zo nu en dan een regenbuitje op ons hoofd viel, lieten wij ons niet tegenhouden. Om 9 uur 's ochtends stipt stonden we bepakt en beladen in de Luttekestraat. Daar hebben wij een mooie plek gekregen voor Spotted, de nieuwe winkel van onze buurtjes.

Elk jaar viert Zwolle vier Blauwvingerdagen. En achter de naam van die dag zit natuurlijk geschiedenis!

In Zwolle hebben bewoners een bijnaam: blauwvingers. Volgens verhalen verkochten de Zwollenaren heel lang geleden een klokkenspel aan Kampen. Onderhandelen hadden ze in Zwolle wel onder de knie, want de Kampenaren kochten het klokkenspel voor een flinke prijs.

Het betalen van de klok gebeurde op een wel heel bijzondere manier, namelijk met een karrenvracht vol koperstukjes! Tja, hoe kun je er nu achter komen of de Kampenaren wel genoeg koperstukjes hebben betaald? Er zat maar één ding op voor de Zwollenaren: tellen maar! Dit was zo'n grote klus dat het stadsbestuur letterlijk hun vingers blauw telde. En tot op de dag van vandaag wordt iedere Zwollenaar in de maand juli herinnerd aan deze geschiedenis. Hoewel het verhaal misschien een beetje knullig is, wordt de titel 'blauwvinger' hier vol trots gedragen. "Kijk mijn vingers maar, ik ben een Zwollenaar," zingen de bewoners vrolijk mee.

Zwolse geschiedenis moet je vieren en daarom staan wij iedere woensdag in de maand juli vrolijk met onze kraam op de Blauwvingermarkt. De eerste dag zit er inmiddels alweer bijna op. En tja, als het weer niet meezit, zorgen we zelf wel voor een goede bui. Met een lekker glaasje wijn is de regen namelijk soms best een beetje fijn! Vinden jullie niet? Beloon jezelf daarom met een heerlijk glaasje wijn na een dag in de regen. Voor de niet-wijnliefhebbers hebben wij natuurlijk eendjes en varkentjes in de winkel die je graag helpen. :)

Op onze kraam vind je leuke koopjes, mooie tasjes, unieke producten uit Indonesië en natuurlijk nog veel meer. We hopen jullie natuurlijk de komende woensdagen bij onze kraam te zien.  

Fijne Blauwvingerdagen allemaal! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.